Tio saker att undvika på en första dejt

Tio saker att undvika på en första dejt

Det finns inga garanterade recept för en lyckad dejt. Men det finns några bra regler för att undvika en dålig. Här har vi samlat tio klassiska grynnor att försöka undvika för att ha så roligt som möjligt på dejten.


1. Bio

Ett tråkigt sätt att dejta och man lär inte känna varandra. Vill du absolut gå på bio, välj en tidig föreställning så att ni hinner med något annat efteråt.

2. Prata om ditt ex

Ingen vill höra talas om den andra personens ex, särskilt inte på en första dejt. Det är tecken på osjälvständighet och att du inte kommit vidare. Frågan du bör ställa dig är om du verkligen är redo att träffa en ny partner om du tar med dig exet till dejten.

3. Dricka för mycket

Att det är en dålig idé att bli plakatfull på en första dejt förstår de flesta. Ett minst lika stort no-no är att ta en styrketår innan ni ska ses. Det luktar osäkerhet och alkoholproblem lång väg.

4. Stamhak

En första dejt ska handla om er två. Riskera inte att springa på dina kompisar när ni precis har träffats. Går allt bra har du all tid i världen att introducera kompisar och stamställe senare ifall du vill.

5. Prata om dig själv

Alla gillar vi att prata om oss själva. Men det är mördande tråkigt att lyssna på någon som berättar om hur häftig han är i två timmar. Visa intresse för den andra personen istället så ökar du chansen för en andra dejt.

6. Komma försent

Det är aldrig bra att dyka upp svettig med andan i halsen. Dessutom är det väldigt respektlöst mot den andra personen att låta honom/henne vänta.

7. Prata i mobiltelefonen

Stäng av mobilen. Den irriterar och stör bara.

8. Träffas hemma

Dejten riskerar att bli allt för personlig och kan vara svår att avsluta på ett naturligt sätt.

9. Betala hela notan

Vi lever på 2000-talet. Slå ett slag för jämställdheten. Dela på notan och spara pengarna till en andra dejt istället.

10. Middag hos föräldrarna

Om du behöver en förklaring för denna punkt går ditt dejtande antagligen ganska trögt. Dags att klippa navelsträngen och flytta ut ur mammas och pappas garage.

 

http://dejtingsnack.se/administrator/index.php