Tio tips för en lyckad första dejt

lyckad forsta dejt

Den första dejten är alltid den viktigaste. Oavsett om du är ute efter att ha lite kul eller vill hitta någon att dela livet så hänger mycket på den där första dejten.

1. Ring innan

Oavsett om ni har träffats online eller på krogen är det alltid bra att ringa. Redan ett telefonsamtal kan avgöra om kemin stämmer och det faktiskt är värt mödan att träffas.

2. Kom i tid

Att dyka upp med andan i halsen är ingen bra start på en dejt. Dessutom visar det på bristande respekt för den andres tid.

3.Tänk på hur du för dig

Det kanske låter som en klyscha men första intrycket ÄR oerhört viktigt. Vi tar mellan en och en halv och fyra minuter på oss för att bestämma om vi gillar en person eller inte. Beslutet grundar sig till 55 procent på kroppsspråk och signaler. Självklart är det heller aldrig en nackdel att vara hel och ren.

4. Välj ett neutralt ställe

Att välja ett romantiskt ställe med vita dukar för en första dejt kan ge felaktiga förväntningar och kännas pressande. Undvik också att gå till ditt stamställe där ni riskerar att träffa folk du känner. Dejten ska handla om er två. Välj istället en trevlig bar/restaurang som lämpar sig väl för avslappnade konversationer.

5. Lyssna / ställ frågor

Alla människor gillar att prata om sig själva. Visa ett genuint intresse och ta chansen att lära känna den andra personen. Det kommer att löna sig.

6. Stäng av mobiltelefonen

Det finns inget som är mer irriterande än att sitta och försöka prata med någon som ständigt pratar i telefon eller sitter och sms:ar. Visa din dejtingpartner respekt och stäng av mobilen.

7. Ha roligt / skratta tillsammans

Att skratta tillsamman skapar samhörighet. Kroppen frigör endorfiner och skapar välmående. Gemenskapen och lyckokänslan är något man bär med sig även efter att dejten har avslutats.

8. Ge komplimanger

Alla gillar att få komplimanger. Gillar du personen och vill ses igen har du allt att vinna på att berätta det. Men komplimanger måste vara ärligt menade och får inte kännas krystade.

9. Dela notan

Vi lever på 2000-talet. Jämställdhet är viktigt för de flesta människor. Fall inte in i förlegade könsrollsmönster utan föreslå att ni ska dela lika på notan.

10. Gör det som känns rätt

Det är inget som säger att man inte kan ha sex på första dejten. Känns det rätt och attraktionen finns där finns det inget skäl till att ni måste vänta. Sex är lustfullt och kul. Och ärligt talat – varför gå på en andra dejt med någon du inte vill ha sex med?

 

http://dejtingsnack.se/administrator/index.php