Dejtingsajter

 

dejt laptop


När man ska ge sig ut på nätet på jakt efter en dejt finns det många sajter att välja mellan. Här är en kort genomgång av några av de populäraste:

 

Match.com

Match.com dejtingMatch.com är en av världens största dejtingsajter, med över 20 miljoner medlemmar. Man har lika många tjejer som killar registrerade på sajten, och genomsnittsåldern är 25-45 år. Match.com satsar hårt på säkerhet och har en utvecklad sekretesspolicy, för säker dejting. Ett medlemskap kostar från 299 kr/månad.

 

Spraydate

spraydate dating

Spraydate är en av de stora svenska sajterna, och för många synonymt med att dejta online. Sajten startade tidigt, redan 1999, och har över 700 000 svenska medlemmar. Snittåldern på medlemmarna är 21-45 år, och hela 61% av medlemmarna har dejtat någon annan medlem på riktigt, enligt Spraydates statistik. Spraydate erbjuder flera olika sätt att kommunicera, bland annat genom mobilen och via Facebook. Man anordnar också med jämna mellanrum olika singelevents, t.ex. singelshopping, singelkryssningar. mm. Spraydate är billigare än de flesta andra dejtingsajter, med medlemskap från 49 kr/månad.

 

Meetic

meetic dejting

Meetic grundades i Frankrike, och är en av Europas största mötesplatser online för dejting. Meetic marknadsför sig med att 80% av Meetic-användarna träffat någon via sajten, och har enligt egen uppgift 500 000 svenska singlar bland sina medlemmar. Meetic erbjuder flera olika sätt att kommunicera med eventuella dejter, t.ex. chatt och kamera. Registrering är gratis, och medlemskapet kostar sedan mellan 139-279 kr/månad.

Parship

parship dejtingParships sajt skiljer sig lite från de andra dejtingsajterna, då medlemmarna inte granskar profiler främst efter foton, utan efter personlighet. Efter ett personlighetstest på sajten matchas lämpliga dejtförslag fram automatiskt, och användaren kan sedan börja sortera. Parship har medlemmar över hela Europa, och att vara medlem kostar mellan 190-330 kronor/månad. Registering är dock kostnadsfritt, och det finns flera funktioner man får tillgång till utan att betala.

 

Be2

be2 dejting

Be2 marknadsför sig som den ”seriösa dejtingsajten”, med medlemmar som  är ute efter den stora kärleken, och söker något mer än dejting. Be2 grundades 2004, och har idag mer än 12 miljoner medlemmar i 36 länder. Medlemsprofilen baseras på ett grundligt personlighetshets, och som medlem får man hela tiden förslag på andra Be2-medlemmar som kan tänkas passa. Be2 lämnar en garanti till sina premiummedlemmar; får man inte kontakt med 10 andra medlemmar förlängs medlemsskapet gratis. Kostar från 199 kr/mån.

Shake my world

shake my world dejtingShake my world är en svensk sajt, för aktiva singlar som gillar att ha roligt. Sajten, som grundades 2008 och har 10 000-tals medlemmar, säger sig ”utmana nätdejtingen och ta den tillbaka till verkligheten.”

Detta görs genom att man hela tiden anordnar fester, events och aktiviteter, där sajtmedlemmarna kan träffas och umgås på riktigt. Tillsammans med olika företag bjuder Shake my world löpande in till aktiviteter som after work, golf eller singerkryssningar, för att man som medlem alltid ska hålla sig aktiv, och träffa nya singlar.
Kostnaden för medlemsskap är 279 kr/mån, men man kan även vara gratismedlem, med flera bra funktioner.

Mötesplatsen

motesplatsen dejting

Mötesplatsen är en populär sajt med 140 000 medlemmar i Sverige och Norge, och som valdes av Internetworld till "Sveriges bästa dejtingsajt" år 2009. Fördelningen mellan tjejer och killar är jämn, och 90% är över 25 år. Mötesplatsen satsar på att vara en trygg dejtingsajt, och deras kundtjänst är öppen från 07.00 till 24.00. Baserat på sajtens personlighetstest matchas man sedan mot lämpliga dejter, och man kan sedan kommunicera genom chatt, forum eller mail. Att vara medlem på Mötesplatsen kostar 239 kr/mån, men blir billigare vid längre medlemskap.

 

http://dejtingsnack.se/administrator/index.php