Tre klassiska dejtscener på film

När Harry mötte Sally - Den klassiska diner-dejten

Filmhistoriens mest kända dejtscen? Harry och Sally har just lärt känna varandra, och sitter och äter lunch på Katz' Diner i New York. Harry påstår att han enkelt kan se om en kvinna fejkar en orgasm eller inte, och Sally menar att det är omöjligt att avslöja.

 

 

 

För att bevisa att hon har rätt börjar hon långsamt fejka en orgasm, accelererar stegvis med allt högre stön, och vrålar till sist rakt ut, samtidigt som hon bankar båda händerna i bordet. Kvinnan vid bordet bredvid böjer sig försiktigt fram mot kyparen, pekar mot Sally och säger "Jag tar det hon tog."

 

Lady och Lufsen - Dejten, köttbullarna och spaghettin

Två hungriga turturduvor som möts i en överraskande kyss, från varsin ände av ett spaghettistrå. En galen kock, passionerat strängande på sin mandolin. Den rödrutiga duken, de tända ljusen, fullmånen, den ljumma kvällen, med klädstrecken som korsar gränderna.

 

 

Scenen när Lufsen och Lady kärleksfullt buffar en köttbulle (eller är det egentligen en frikadell?) fram och tillbaka över tallriken, till tonerna av "Bella Notte" har sannerligen gått till dejthistorien.


Tillbaka till framtiden - Dejt med morsan!

Marty skickas 30 år tillbaka i tiden med den klassiska tidsmaskinen, en DeLorean DMC. Där träffar Marty sina båda föräldrar, men till sin fasa råkar hans egen mamma få upp ögonen för honom istället för hans pappa, och kysser honom under en dejt.
Full panik utbryter när Marty kommer på att han själv inte skulle finnas till, om hans föräldrar inte träffas. På skoldansen som följer får han fullt upp med att försöka vända om mammans intresse till pappan istället.

 

http://dejtingsnack.se/administrator/index.php