Dejting på nätet

 


Oavsett om de har provat eller inte tycks alla människor ha en åsikt om nätdejting. De flesta är positiva till möjligheten att träffas på nätet, men det finns fortfarande en hel del skeptiker. Gemensamt för de flesta som är tveksamma är nog att de själva aldrig har testat.

Nätdejting, ett enklare alternativ

Vissa liknar dejting på nätet vid en godisaffär där du har möjlighet att gå runt och titta på utbudet innan du bestämmer dig för vad du vill ha. De framhåller ofta det bekväma med att kunna hitta likasinnade direkt vid datorn och att det är skönt att lära känna varandra innan man träffas.

En positiv sak som också ofta framhålls av nätdejtare är att du till skillnad från exempelvis på krogen vet vem som är singel eller inte (i den bästa av världar). Sammanfattningsvis kan man nog säga att dessa personer ser dejting på nätet som enklare och smidigare är traditionell dejting.

 

Somliga mörkar sitt nätdejtande

Men det finns fortfarande vissa människor som inte riktigt kan stå för att de dejtar på nätet eller inte vågar ta steget och skapa en dejtingprofil, även om denna grupp tack och lov minskat sedan nätdejtingens barndom. För dessa människor är det fortfarande svårt att erkänna att de träffat en partner online eller att de nätdejtar.

Nätdejtingens största myt

Men låt oss slå hål på en gammal nätdejtingmyt en gång för alla: den vanligaste anledningen till att människor nätdejtar är inte att de har svårt att träffa partners på annat sätt.

Om man frågar nätdejtarna själva varför de gillar dejting på nätet så framhåller de flesta de saker som vi angett ovan. Det är enkelt, bekvämt, utbudet ökar etc. Nätdejting är helt enkelt ett sätt för moderna människor med begränsad tid och höga krav att kunna träffa likasinnade.

 

http://dejtingsnack.se/administrator/index.php