Nätdejtingens tio budord

natdejtingens 10 budord

Om du är en trogen lärjunge och följer onlinedejtingens tio viktigaste påbud till punkt och pricka lovar vi dig en framgångsrik dejtingkarriär.

Första budet: Du skall skilja dig från mängden.

För att nå framgång i nätdejtingdjungeln är det viktigt att sticka ut. Skriv en personlig presentation med en rubrik som fångar läsarens uppmärksamhet. Och framförallt, undvik floskelträsket.

Snack om ”mysiga hemmakvällar” och ”Carpe diem” är knappast något som lyfter din profil eller får mejlboxen att fyllas med spännande förslag.

Var kreativ och våga sticka ut hakan. Försök skriva på ett underhållande sätt som fångar läsarens intresse. Är du osäker kan det vara bra att hämta inspiration från andra presentationer som du gillar, men kopiera inte.

Andra budet: Läs igenom profilen innan du tar kontakt.

Ett av de vanligaste nätdejtingmisstagen är att ta kontakt med någon du är intresserad av innan du läst igenom personens profil ordentligt. Detta resulterar ofta i att dina meddelanden inte blir särskilt intressanta och att du därför inte får något svar.

Lägg lite tid på att gör din hemläxa och ställ intresserade frågor utifrån det du lär dig om personen. Du kommer garanterat att mångdubbla dina chanser att få svar.

Tredje budet: Du skall ha en bild.

Att ha bilder i din nätdejtingprofil gör att fler besöker din profil och du får fler svar. Om en profil saknar bilder minskar inte bara intresset för den. Det får också folk att undra varför den inte har några bilder.

Skäms personen för sitt utseende? Är hon gift? Vet han inte hur man hanterar en digitalkamera?

Målet med nätdejting är att träffa människor som gillar dig för den du är. Vilket kommer att bli mycket svårt om du inte ens vågar lägga upp en bild. Var stolt för den du är och visa det i text och bild.

Fjärde budet: Sätt andra framför dig själv.

Det finns inget så avtändande som nätdejtare som bara talar om sig själva. Vill du attrahera en person online ska du se till att era konversationer handlar om personen du är intresserad av. Ställ frågor! Det finns nästan inget som vi människor tycker mer om än att kunna spegla oss själva i andra.

Femte budet: Du skall visa respekt mot andra nätdejtare.

Ett av de vanligaste klagomålen från nätdejtare är att personer de kommunicerar med online går upp i rök. Plötsligt får de inga svar på sina meddelanden och hör aldrig av personen igen. Anledningarna kan vara många, kanske har den andra träffat någon eller så är /han/hon helt enkelt inte intresserad längre.

Oavsett anledning så är det väldigt respektlöst att bete sig såhär. Om du vill avsluta kommunikationen med någon är det bättre att säga det. Skicka ett meddelande och tala om hur det ligger till. Visa respekt och var ärlig, det är något alla vinner på i slutändan.

Sjätte budet: Du skall inte vara plump.

Många nätdejtare (främst killar) gör misstaget att använda grovt språk och sexuella anspelningar när de tar kontakt med någon. Man behöver inte vara raketforskare för att inse att detta inte är ett särskilt framgångsrikt recept. Var intresserad och respektfull istället så kommer du märka att lyckad nätdejting faktiskt bygger på tvåvägskommunikation.

Sjunde budet: Var positiv.

Om din ensamhet och bitterhet fullkomligt lyser genom bildskärmen kommer du ha svårt att träffa någon på nätet. Bara för att det är en gammal klyscha betyder det inte att det inte är sant: För att andra ska gilla dig måste du först gilla dig själv.

Positiva människor har mycket lättare att attrahera andra. Lyft fram dina bra sidor och spar bitterheten till äktenskapsrådgivningen.

Åttonde budet: Du skall icke ljuga.

Många människor ljuger eller skarvar sanningen i sina dejtingprofiler. Det kan vara allt från små vita lögner om utseende, intressen mm, till stora lögner som att säga att de är singel fast de inte är det.

Att ljuga är alltid ett stort misstag. Kan du inte leva upp till de saker du har skrivit i din profil kommer det bara att leda till problem senare.

Nionde budet: Träffas bland folk.

När du tillslut bestämmer dig för att ta steget från nätet och ska träffas på riktigt är det viktigt att välja ett säkert ställe. Bestäm träff ute bland folk på en populär restaurang eller ett välbesökt kafé och ta dig dit på egen hand.

Berätta för en kompis vart du ska och när du planerar att komma hem. Att tänka på din egen säkerhet när du nätdejtar är viktigt, läs gärna mer om detta i våra säkerhetstips.

Tionde budet: Du skall icke ge upp.

Misströsta inte upp på grund av en misslyckad dejt. Jobba vidare på din profil och var ärlig mot dem du kommunicerar med. Nätdejting är en lång process och att träffa rätt kan ta tid. Det viktigaste är att du har kul. Du kommer antagligen behöva kyssa några grodor innan du hittar din prins(essa).


http://dejtingsnack.se/administrator/index.php