Dejta säkert online - 5 bra tips

 

Dejta säkert online - 5 bra  tips


På dejtingsajter är det lätt att hitta trevliga personer att träffa och dejta, men tyvärr är det också ganska lätt att stöta på mindre trevliga. Har man otur och inte är försiktig kan en sådan dejt sluta på ett helt annat sätt än man tänkt sig. Här är fem bra tips för att dejta säkrare online, och undvika rötäggen:

1. Gå på känsla

Dra dig ur direkt om du märker att något inte känns rätt. Din intuition är ditt viktigaste verktyg för att undvika dejtingtrubbel.

Om någon är lite för gåpåig, ställer underliga eller omotiverade frågor eller inte verkar vilja berätta något om sig själv; ta ett steg tillbaka och avvakta lite. Ge personen en chans till att bevisa att han eller hon är intresserad på riktigt, och har bra avsikter.

Får du fortfarande en dålig känsla? Släpp och gå vidare till nästa.

2. Förnamnet räcker

Vänta ett tag innan du säger vad du heter i efternamn. Ofta behövs det bara namn och bostadsort för att få fram alla möjliga personliga uppgifter, via tjänster som Facebook och Hitta.se. På nätet kan man också enkelt kolla upp inkomstuppgifter, hitta dina kompisar, se var du jobbar och var du brukar gå ut, med mera. Vänta alltså med att lämna ut ditt efternamn till folk du inte känner än.

tjej laptop dejt

3. Använd ett anonymt e-postkonto

Efter en stunds mailande på datingsajterna flyttar man ofta snart vidare samtalet till vanlig mail, chatt eller webcam. Detta är helt ok, så långe som man gör det från en anonym epostadress.

Många väljer att registrera ett särskilt Hotmail eller Gmail-konto, som de använder bara för att dejta online. Undvik också att kommunicera på Facebook, där du inte kan vara anonym. Om du ska skypa, använd inte ditt vanliga Skype-namn; regga ett dejtingkonto!

4. Bild, bild, bild

Gå inte på dejt med någon som du inte vet hur de ser ut. Det är inte ovanligt att folk försöker dejta under falsk flagg, och utger sig för att vara någon annan i sin profil. Begär alltid att få se en bild på din dejt (och då helst någon tagen det senaste decenniet...)

Om du inte är säker på att fotot föreställer din dejt, be om en bild till, tagen i en annan miljö, eller kräv att få prata lite på Skype innan ni ses.

5. Dejta på rätt plats

När det är dags för den första riktiga dejten, välj en offentlig plats där det är folk runtomkring. Det är också nu du ska skaffa första intrycket av din dejt, och det gör man ändå bäst i miljöer som caféer eller restauranger.

Tacka vänligt nej om du blir hembjuden på middag på första dejten, eller om din dejt  vill hämta upp dig där du bor. Hänvisa istället till att ni ses direkt på ett ställe på stan, eller var ni nu ska dejta.

Hör också av dig till en kompis innan dejten, så att någon annan vet var du är, och vem du träffar. Om du känner dig det minsta otrygg, gå direkt!

http://dejtingsnack.se/administrator/index.php